Toldbodgade 5, 1253 København K +45 70 251 625

Omos

Lidtfå ord om os

Lad os fortælle lidt om Carl Nielsen restaurant med dansk smørrebrød
Restaurant Carl Nielsen har fået navnet, fordi den kendte komponist Carl Nielsen boede i Toldbodgade 5 i 1906

Vores frokostrestaurant har traditionel dansk smørrebrød med et moderne tvist på kortet.

Kvaliteten er høj og, vi laver alt fra bunden.

Vi har tre Carl Nielsen signaturretter med inspiration fra komponistens værker.

Vores ambition er at give en total gæsteoplevelse, så du føler dig godt tilpas, når du sidder i vores restaurant og indtager det lækreste smørrebrød ledsaget af øl, snaps, vin, saft eller sodavand.

Lis Hartvig Holm


Symfoniaf smørrebrød

Hvordan det hele startede….

I december 2019 gæstede John & Lis restaurant Amalie, som på det tidspunkt havde lejet sig ind i lokalerne på Toldbodgade 5, mens deres egen restaurant blev renoveret.

Da de sad i den gamle, skæve og helt fantastiske restaurant var det nærmest kærlighed ved første blik.

Lis undersøgte historien bag den gamle bygning, hvor det kom frem, at den danske komponist Carl August Nielsen havde boet i bygningen.

Carl Nielsen debuterede i Tivoli, så det var nærliggende, at Normann Copenhagens Tivoliserie, som er inspireret af havens mange lamper, skulle anvendes.

Vi har valgt at ære Carl Nielsen ved at lave signaturretter, der er inspireret af hans værker. Meget pudsigt blev Maskarade uropført i 1906, hvor han boede i bygningen.

Carl Nielsen fik på et tidspunkt problemer med hjertet, og hans læge anbefalede ham en rolig fritidssyssel – og det blev strikketøjet.

Carl Nielsen strikkede karklude med røde kanter. Det har inspireret os til at få strikket håndlæder til vores toiletter.

Johns mor, Yrsa Holm Kristensen , har strikket vores håndklæder.

At få drømmen om en frokostrestaurant til at gå i opfyldelse kan vi i høj grad takke Steen Lyngfeldt for. Han har været en stor inspirator og til stor hjælp.


Ingen varer i kurven.